De heilige Drievuldigheid in PowerPoint

story_blog_xiwa
design_blog_xiwa
animatie_xiwa_blog

blogpost 3/12/2018

Wil je verschil maken met je PowerPoint presentatie dan hou je best rekening met een aantal  basisvoorwaarden:

verhaal

Natuurlijk heb jij je materie als presentator volledig in de vingers. Het is echter geen sinecure om dit in een gestructureerd verhaal over te brengen naar je toehoorders. Tracht het kennisniveau van je publiek goed in kaart te brengen. Weet wat ze niet en vooral wél weten waardoor je je kan focussen op inhoudelijke elementen die de kern van je relaas duidelijk maken. Zo heeft je publiek er wat aan en blijft bij hen een gevoel hangen dat ze iets aan je presentatie gehad hebben. Pas je verhaal daar waar nodig aan aan je publiek door te werken met interactieve menu’s.

design

Zorg voor een hoogstaande uitstraling want je wil tenslotte als professional overkomen. Let er op dat het geheel visueel sterk ondersteund is. Zorg af en toe voor verrassingen in je presentatie zodat de aandacht niet gaat verslappen. Het design van je presentatie brengt tenslotte een eerste indruk met zich mee die best meteen raak is.

animatie

Is geen doel op zich maar een middel bij uitstek om je verhaal sterker te maken. Kies voor vloeiende overgangen, werk met subtiele effecten en hou timings goed in het oog. Animatie in grafieken en diagrammen onderbouwen je betoog en houden je publiek aandachtig.

logo

follow us on social media

Twitter    Linkedin    Instagram    FaceBook

©2018    Cookies    Disclaimer    Sitemap