facebook video

Videomarketing zit meer dan ooit in de lift. Het bereik op Instagram en Facebook is veel hoger dan met andere berichtvormen. Ook op LinkedIn merk je dat je contacten meer en meer video inzetten. Wist je trouwens dat 90% van de online consumenten toegeeft dat hun aankoopkeuze beïnvloed wordt door een video op sociale media? Blijf dus niet achter en communiceer via sociale media met de juiste tools.

Xiwa heeft de nodige expertise in huis om jouw video van a tot z uit te werken.

de voorbereiding bij het uitwerken van een video op sociale media

een goed begin.

Een animatievideo voor gebruik op sociale media wordt ook wel een snackable video genoemd. Hierbij zijn een goede briefing en enkele praktische afspraken belangrijk. De verschillende kanalen vereisen een andere aanpak waarmee we rekening houden voor een optimale kijkervaring. Ook de lengte van de video wordt in de beginfase vastgelegd rekening houdend met budget en doel.

de boodschap van een social media video moet heel duidelijk zijn

duidelijke boodschap.

In een social media video moet je boodschap heel duidelijk, beknopt en in een mum van tijd gecommuniceerd worden. Tijdens de kick-off met de klant achterhalen we wat je precies wil vertellen aan wie. We bepalen ook of een voice-over en/of ondertiteling relevant is. Deze zaken worden uitvoerig besproken en vastgelegd voor we overgaan tot de grafische uitwerking.

team designer werken motion design van animatievideo uit

motion design.

De aandachtsspanne van de kijker is heel beperkt. Een sterke grafische uitwerking is dus enorm belangrijk. We gaan aan de slag met werkmateriaal dat reeds voorhanden is bij de klant – huisstijlelementen, beelden, video-opnames, iconen – en vullen dit aan met motion graphics die we op maat uitwerken. Ook achtergrondmuziek en sound effects worden zorgvuldig uitgekozen en toegevoegd. Het resultaat is een dynamische animatievideo met de nodige stopping power.

beter scoren op sociale media met een op maat gemaakte video?

Samen gaan we op zoek naar een budgetvriendelijke uitwerking voor jouw idee.
Benieuwd naar de kostprijs? Vraag hieronder onze prijslijst op.

prijslijst opvragen