compliance

In een bedrijf worden – vaak verplicht – heel wat ethische codes en juridische documenten opgesteld. De Code of Conduct, Privacy Statement en de Risk Management Policy zijn slechts enkele voorbeelden van lijvige teksten die door het grootste deel van de werknemers niet begrepen worden. Vaak weten ze ook het bestaan er niet vanaf, terwijl het wel uiterst belangrijke info is voor de werking van je organisatie.

Via e-learning kan je alle werknemers op een laagdrempelige manier laten kennismaken met deze niet altijd vanzelfsprekende informatie.

zakenvrouw aan bureau die video opneemt, ze geeft uitleg over een compliance document van het bedrijf

systematische aanpak.

Net zoals bij de uitwerking van een presentatie, gaan we ook hier eerst aan de slag met de inoud. We ordenen de bestaande info en gieten het in een storyboard met verschillende hoofdstukken. We denken ook reeds na over de uitwerking van de verschillende topics. Voor bepaalde onderwerpen is een video met extra duiding door een werknemer relevant, andere rubrieken kunnen dan weer gewoon in tekst weergegeven worden. Na validatie van het storyboard gaan we aan de slag met het design, uiteraard passend binnen de huisstijl.

bevraging.

Bij complexe onderwerpen is het altijd een goed idee om even af te toetsen of de informatie wel goed begrepen werd. Een bevraging kan ingewerkt worden na elk hoofdstuk of helemaal op het einde. Dit zorgt voor een leuke interactie met de deelnemer en geeft aan wat er uit alle informatie vooral onthouden moet worden. Een praktische, goed opgestelde e-learning helpt het gedrag van de werknemers beïnvloeden en draagt bij tot het respecteren van de compliance regels.

tiental witte kaarten liggen kriskras op elkaar, op elke kaart staat een vraagteken als teken voor de bevraging bij e-learning over compliance
jonge zakenman met bril is aan het werk op zijn laptop, maar snel aanpassingen aan de e-learningmodule rond compliance

altijd up to date.

Regelgeving en ethisch gedrag evolueren en worden dan ook regelmatig aangepast. Je e-learning rond compliance up to date houden is heel makkelijk dankzij onze ontwikkeling vanuit PowerPoint. Een jaarlijkse opfrissing van de module aan alle werknemers bezorgen, is snel gebeurd. Ook taalwissels kunnen vlot doorgevoerd worden, want uiteraard neem je informatie beter op als die in je moedertaal overgebracht wordt.

een compliance regelgeving verstaanbaar maken via e-learning?

Neem vrijblijvend contact op, we bespreken graag de mogelijkheden.

contacteer ons