instructievideo

Instructievideo’s zijn niet meer weg te denken uit het digitale landschap. YouTube staat vol met how-to of explainer movies die vaak een heel groot bereik hebben. Het is dan ook een enorm effectieve en leuke manier om je doelgroep iets bij te brengen. PowerPoint laat bovendien toe om op een snelle en budgetvriendelijke manier een instructievideo op te maken.

Xiwa heeft de nodige expertise in huis om jouw video van a tot z uit te werken.

Jonge vrouw in keuken bekijkt instructievideo op smartphone terwijl ze in een kookpot roert.

tal van voordelen.

Een explainer video is heel laagdrempelig en houdt de aandacht van de kijker langer vast dan bij het doornemen van een traditionele handleiding. Het is dan ook mogelijk om veel informatie te verstrekken in een korte tijdspanne. Sprekende screenshots, graphics, beelden en opnames vormen samen een digitale tutorial die heel vlot en eenvoudig gevolgd kan worden. Iets niet zo goed begrepen? Met één klik kijk je zo opnieuw!

Vriendinnen kijken samen naar video op laptop in koffiebar

interactieve video.

We kunnen nog een stapje verder gaan door het toevoegen van interactiviteit in de video. De gebruiker kan dan bijvoorbeeld topics aanklikken voor een extra woordje uitleg of moet een bepaalde handeling uitvoeren om verder te kunnen gaan. Deze gamification zorgt niet alleen voor extra aandacht, het volgen van een instructievideo wordt een ware beleving! En je verhaal blijft nog beter hangen.

interesse in een (interactieve) instructievideo op maat?

Samen gaan we op zoek naar de beste uitwerking voor jouw project.
Alles start met een vrijblijvende babbel dus aarzel niet ons te contacteren.

contacteer ons