de heilige drievuldigheid, bouwstenen in PowerPoint

Wil je verschil maken met je presentatie, dan hou je best rekening met 3 essentiële bouwstenen in PowerPoint.

oude zwarte typmachine met wit blad waarop staat what's your story

verhaal.

Natuurlijk heb jij je materie als presentator volledig in de vingers. Het is echter geen sinecure om dit in een gestructureerd verhaal over te brengen naar je toehoorders. Tracht het kennisniveau van je publiek goed in kaart te brengen. Weet wat ze niet en vooral wél weten waardoor je je kan focussen op inhoudelijke elementen die de kern van je relaas duidelijk maken. Zo heeft je publiek er wat aan en blijft bij hen een gevoel hangen dat ze iets aan je presentatie gehad hebben. Pas je verhaal daar waar nodig aan aan je publiek door te werken met interactieve menu’s.

Muur met grote letters erop gemonteerd 'oh la la' als link met design in PowerPoint.

design.

Zorg voor een hoogstaande uitstraling want je wil tenslotte als professional overkomen. Let er op dat het geheel visueel sterk ondersteund is. Zorg af en toe voor verrassingen in je presentatie zodat de aandacht niet gaat verslappen. Het design van je presentatie brengt tenslotte een eerste indruk met zich mee die best meteen raak is.

Een infographic van lampen waarin de verschillende stappen van een animatie worden getoond waarbij de lamp knippert.


animatie.

Is geen doel op zich maar een middel bij uitstek om je verhaal sterker te maken. Kies voor vloeiende overgangen, werk met subtiele effecten en hou timings goed in het oog. Animatie in grafieken en diagrammen onderbouwen je betoog en houden je publiek aandachtig.

meer weten of specifieke vragen?

We helpen je graag in de zoektocht naar de juiste oplossing.
Alles start met een vrijblijvende babbel dus aarzel niet ons te contacteren.

contacteer ons