waarom zijn visuals zo belangrijk in een presentatie? 

Is visuele ondersteuning echt zo belangrijk in je presentatie?

Wees maar zeker! Beeldmateriaal tilt je presentatie op verschillende manieren naar een hoger niveau.

1. Sfeer scheppen
Beinvloeden van een menselijke emotie speelt een grote rol wanneer je presenteert. Met jouw presentatie wil je mensen aanzetten tot iets. Een goed gekozen afbeelding of video maakt meer impact op het menselijke brein waardoor je niet alleen het publiek meetrekt in je verhaal, maar de presentatie hen ook langer bijblijft.  

2. Meer beeld = minder tekst op je slide
Uit een eerdere blogpost leerden we al dat volzinnen gebruiken én teksten aflezen van je slides uit den boze zijn. Probeer bepaalde stukken tekst eens te vervangen door pictogrammen. Zo zal je publiek attenter zijn voor wat jij te vertellen hebt en dus niet door dat stukje literatuur op je slide.

3. Grafieken en figuren
Veel data smeekt om een gestructureerde weergave. Naast tabellen kun je ook gebruik maken van grafieken en figuren in PowerPoint. In één oogopslag kan je publiek de cijfers vlot interpreteren. 

Let er op dat je kwalitatief goed beeldmateriaal gebruikt en don’t overdo it. Een slide met 10 afbeeldingen is nog steeds een drukke en overladen slide. Wil je toch veel afbeeldingen op je slide omdat het niet anders kan, zorg dan voor de juiste animaties zodat het een luchtig geheel blijft.

Conclusie: met beelden trek je veel sneller de aandacht van je publiek en hou je die ook beter vast. Mensen zullen een boodschap vlotter vatten met behulp van een afbeelding of video. Het menselijke brein onthoudt beeldmateriaal nu eenmaal veel langer dan een woordlawine. Onze naam is niet voor niets Xiwa [kziewa].

Wil je graag je presentatie eens visueel laten pimpen?

Vraag vrijblijvend een demo aan!

contacteer ons