pecha kucha – de (v)luchtige presentatie

Heb je binnenkort een pitch waarbij je weinig tijd krijgt? Of ben je opzoek naar een vernieuwende presentatievorm waarbij jij je expertise laat blijken en het publiek getriggerd wordt om vragen te stellen? Search no more en lees snel verder!

Pecha Kucha is dé oplossing. Het is een presentatievorm die z’n oorsprong vond in begin de jaren 2000. Een Japans architectenduo ergerde zich vaak aan te lange presentaties. Ze bedachten het concept om 20 slides elk 20 seconden op het scherm te laten verschijnen. Je bent waarschijnlijk aan het rekenen… maar we besparen je graag spanningshoofdpijn: dat is een presentatie van 6 minuten en 40 seconden! Na deze tijd kan het publiek vragen stellen.

Maar hoe pak je dat nu aan?

Denk eerst na over de hoofdpunten die je wil vertellen. Eens je dat hebt, kun je ze verder uitwerken voor jezelf. Probeer het geheel op te delen in 18 slides. Voorzie daarnaast 2 slides voor je intro en outro. En wat zet je dan op die slides… ? Je zal het misschien niet graag horen, maar weg met de tekst! Maak het maar lekker visueel. Kies voor elke slide een beeld dat aansluit bij wat je vertelt. De beelden dienen ook als geheugensteuntje voor jezelf.

Zo, nu ben je voldoende geïnformeerd om aan de slag te gaan!
Arigato en veel succes! 

Een goede aanzet nodig?

Neem contact met ons op!