online pitch 2.0 voor Cokido

De corona-maatregelen blijven van kracht en online presenteren blijft bijzonder actueel. Ook na deze pandemie wordt online presenteren vermoedelijk het nieuwe normaal.

Online presenteren heeft dan ook heel wat voordelen, zeker voor een eerste verkennend gesprek. Je hoeft je niet te verplaatsen, dus geen files of vertragingen onderweg. Het is een stuk aangenamer dan een gewoon telefoongesprek want je ziet effectief de persoon waarmee je praat en de platformen zijn voldoende ontwikkeld om de videocall vlot te laten verlopen.

Een duidelijke visualisatie van je verhaal is hierbij echter extra belangrijk. Via een online presentatie is het nóg moeilijker om je publiek geboeid te houden. Je toehoorders worden sneller afgeleid, mailtjes worden tussendoor gelezen en beantwoord, de concentratie vermindert aanzienlijk naargelang het gesprek verder verloopt.

We gaven reeds 11 praktische tips om online te presenteren. Je kan ze nog even nalezen in onze expertise rubriek, maar we kunnen nog veel meer voor u betekenen. Xiwa structureert uw verhaal en giet het in een visueel aantrekkelijke video of presentatie met de nodige interactiviteit. De perfecte ondersteuning tijdens het gesprek, zeker als het van groot belang is voor uw organisatie.

Dit was ook het geval bij Eefje Cottenier van Cokido. Zij werd genomineerd om deel te nemen aan de finale van het Social Innovation Tournament, een initiatief dat de beste sociale ondernemers van Europa erkent en ondersteunt. Tijdens die finale in Lissabon moesten de 15 deelnemers in 7 minuten hun project presenteren en verdedigen voor een jury van specialisten. De winnaar ging naar huis met een mooie geldprijs om het project verder uit te bouwen.

Eefje is een gepassioneerd, creatief persoon die uren kan vertellen over Cokido. Een pitch uitwerken van 7 minuten werd dus een hele uitdaging en een professionele presentatie was een must! Enkele brainstormsessies, gecombineerd met de expertise van Xiwa, resulteerde in een krachtige presentatie met een duidelijke verhaallijn en een speels design, passend binnen de huisstijl van Cokido. De perfecte ondersteuning voor Eefje om haar verhaal te brengen en de jury te overtuigen.

We gingen zelfs nog een stapje verder. Het event werd uiteindelijk online georganiseerd en de presentatie kon hierdoor alleen bediend worden vanuit de regiekamer. Eefje had dus zelf geen controle over de opvolging van de slides. Ook daarop wist Xiwa een antwoord te bieden. We monteerden een opname van Eefje bovenop de presentatie, waardoor de pitch 1 geheel werd en eventuele technische issues werden uitgesloten. Eefje liet een blijvende indruk na door haar enthousiasme en vakkundige aanpak.

zelf impact genereren met een professionele presentatie

Ontdek wat wij voor u kunnen betekenen in een verkennend gesprek.

contacteer ons