het geheim van een goede social media video

Heb je er al over nagedacht om een social media video het ethernet in te sturen? Of staan er al een paar op je wall te blinken? Sowieso hoop je dat de video’s veel likes en views krijgen. Omdat wij ook willen dat je het maximum uit je social media video haalt, delen we met plezier enkele tips!

Optimaliseer de specificaties

Formaat
Oké, dat spreekt toch voor zich… Maar gebruik je de video op meerdere platformen? Ga dan voor de afmetingen van het platform waar jouw profiel het meeste bereik heeft. De andere social sites vullen de video op met zwarte balken zodat deze toch in het gewenste formaat komt. Dit zijn de afmetingen per social media platform:

 • Facebook
  Aanbevolen formaat: 1200 x 630 pixels                   
  Minimaal formaat: 600 x 315 pixels
 • Instagram
  Liggend: 1080 x 566 pixels
  Staand: 1080 x 1350 pixels
  Vierkant: 1080 x 1080 pixels   
 • YouTube
  Minimale afmeting: 1280 x 720 pixels
 • LinkedIn
  1200 x 627 pixels
 • TikTok
  1080 x 1920 pixels

Duurtijd
Ja, hoelang mag zo’n video nu duren? Dat hangt af van je doel. Het is bewezen dat video’s van minimum 15 seconden tot maximum 30 seconden vaker volledig bekeken worden. Wil je een soort serie met opeenvolgende video’s maken over een bepaald thema of je bedrijf, dan kan je best tot 3 minuten gaan.

Goed geluid en ondertitels
De juiste combo van tekst en beeld in je video is een must. Kies je ervoor om met een voice-over te werken dan raden we aan om ook ondertitels op de video te plaatsen. Niet iedereen zal de mogelijkheid hebben om je video mét geluid af te spelen op het moment dat je filmpje op hun scherm verschijnt. Met ondertitels kunnen ze alsnog de boodschap oppikken.
Naast een voice-over kan je ook een catchy deuntje op je video plaatsen. Zo blijft de video extra goed in het geheugen hangen. Bekijk hier wat we deden voor Ceusters!

To the point

Naast de specificaties is het ook belangrijk dat je boodschap goed zit. Gezien de duurtijd van je video beperkt is, raden we je aan om de video to the point te houden. Denk dus goed na over wat je wil vertellen en zorg voor een logische verhaallijn. Voor video’s die wat langer duren, raden we aan om af en toe een trigger in te werken zodat je publiek aangespoord wordt om te blijven kijken.

Herkenbaarheid

Zorg ervoor dat je video’s herkenbaar zijn. Trek je huisstijl door in je video’s. Verrassend genoeg zien we vaak video’s passeren die totaal andere kleuren of een andere lettertype hebben dan de brand style. Door altijd dezelfde kleuren en hetzelfde lettertype te gebruiken maak je je volgers extra vertrouwd met je merk.

Zo, dit zijn de belangrijkste tips om een goede social media video te maken. Heb je een extra duwtje in de rug nodig? Contacteer ons dan via de onderstaande button of stuur een mailtje naar Sarah. We are here to help you out! Onze social media video’s zijn trouwens ook gemaakt vanuit PowerPoint waardoor je ze achteraf nog kan bewerken.

 

ik wil ook een flitsende social media video!

Help me out!