en toen was er PowerPoint…

Heb je je al ooit afgevraagd hoe PowerPoint ontstaan is en welke grote mijlpalen het programma kende? We’ve got you covered!

1987
De eerste versie van PowerPoint ontstond in 1987. Forethought, een bedrijf gespecialiseerd in computersoftware, bedacht ‘Presenter’. In datzelfde jaar kocht Microsoft Forethought over voor zo’n 14 miljoen dollar. Wat later hernoemden ze het programma. De naam werd – je raadt het of niet – ‘Microsoft PowerPoint’. *engelenkoor*

Opstartscherm Microsoft PowerPoint

2002
Vele versies later werd het programma gedoopt tot ‘Microsoft Office PowerPoint’. Er gebeurde een upgrade en werkbalken werden toegevoegd. Plug-ins die voorheen gebruikt werden, waren onnodig geworden hierdoor. In 2007 vielen enkele functionaliteiten weg zodat het programma nog praktischer werd in gebruik.

2010
Knal! Terug wat meer functionaliteiten waaronder de mogelijkheid om met meerdere mensen in één presentatie te werken – nu vervangen door de cloudoplossingen. Vanaf dat jaar kan je ook presentaties omzetten naar video’s. Precies wat wij doen met onze video’s!

to be continued

Yes, er blijven maar opties en leuke elementen bijkomen in PowerPoint. Iets waar wij dol op zijn. De nieuwste trends volgen we op de voet!

Benieuwd naar de nieuwste functionaliteiten in PowerPoint?

Vraag vrijblijvend een demo aan!

contacteer ons