3 jaar Xiwa

Xiwa is een start-up in volle groei en mag op 1 oktober 2021 al 3 kaarsjes uitblazen.

Het perfecte moment om even terug te blikken op het prille begin en enkele belangrijke momenten. Lieven, bezieler en zaakvoerder van Xiwa, deelt graag zijn persoonlijk verhaal.

een gelukzak, met zo’n droomjob!

Op mijn 51 jaar een nieuwe business opstarten als ‘one man band’ met de intentie om het kleinschalig te houden. Ik zou voortaan nog enkel doen wat ik graag deed: nieuwe mensen, organisaties en hun DNA leren kennen. Gevoed vanuit mijn leergierigheid en in een streven om mijn klanten te laten groeien. Ik blijf vol be- en verwondering kijken ([kziewa] = Xiwa) hoe ieder zijn of haar organisatie, dienst, product of werkwijze vurig in de kijker wil plaatsen met PowerPoint maar daar niet altijd ten volle in slaagt.

Daar wil ik met Xiwa iets aan verhelpen. Daarom ga ik graag in interactie en – jawel, soms in discussie – met mijn klanten zodat zij er uiteindelijk beter van worden. Maar evengoed leer ik van hen. Een goede wisselwerking, want ‘pingpongen’ is voor beide kanten steeds verrijkend. Het ultieme doel? Presentaties opleveren die de klanten vooruithelpen in hun professionele activiteiten. En dat alles gerealiseerd – althans in de perceptie van velen – op het meest onsexy platform ter wereld: PowerPoint. What the fuck! Gaat dat wel aanslaan zo’n nichedienst als professionele PowerPointpresentaties?

Lieven zaakvoerder van Xiwa zit in zetel in gedeelde kantoorruimte en vertelt over 3 jaar Xiwa

Gelukkig merk ik snel dat de interesse meer dan aanzienlijk is en de vraag groter dan ik met mijn capaciteit alleen kan bieden. Een eerste teamlid wordt aangeworven. Meteen een verdubbeling en altijd spannend. Nadien de sprong naar nog extra mensen tot waar we vandaag staan met onze gemotiveerde en geëngageerde Xiwanen. Zonder hen kan ik mijn droom met Xiwa niet realiseren. Het zijn echte ambassadeurs waar ik één voor één supertrots op ben! Ons team maakt het verschil waarbij we met z’n allen steeds inzetten op ‘beyond expectations’. Wat meteen in het verlengde ligt van onze baseline ‘beyond presentations’. Xiwa zet namelijk sedert meer dan een jaar ook in op professionele videomarketing. And more is to come: een derde pijler staat vanaf begin volgend jaar in de steigers.

De groei van een start-up gebeurt aan wisselende snelheden en is er één van af en toe eens vallen en veerkrachtig weer rechtkrabbelen. Gelukkig sta ik er niet alleen voor en helpen de Xiwanen meeschrijven aan het verhaal. Een verhaal dat trouwens binnenkort op een nieuwe en hybride werkplek in volle centrum Kortrijk zijn vervolg zal kennen.

Natuurlijk liep niet alles van een leien dakje de afgelopen 3 jaar. En niet in eerste instantie door het vervelend virus waar we allen mee geconfronteerd werden. Het fnuikte onze plannen om de dienstverlening nog duurzamer uit te bouwen met én extra teamleden én extra outcomes. Maar daar wordt nu hard aan gewerkt met 3 openstaande vacatures.

‘Jeunen’ en ‘Wow!’ gevoel geven: daarvoor doe ik het. Voldoening voor onze Xiwanen, onze klanten en voor mezelf. Dat is de drive die mij goesting geeft om te ondernemen met een open blik op de toekomst. Ik mag mij een gelukzak noemen in deze droomjob!

En nog dit: een dikke merci aan alle klanten die in Xiwa geloven is hier op zijn plaats!

Met presentabele groeten
Lieven

ook interessant.

Dompel je onder in een stukje familiegeschiedenis van oprichter en zaakvoerder Lieven. [leeswa] over de boeiende historiek van Xiwa [kziewa].

over ons