waarom je je website niet mag gebruiken als salespresentatie.

Soms krijgen we te horen dat klanten hun website gebruiken als bedrijfs- of salespresentatie. Dit is een no-go. Wat is nu eigenlijk het verschil tussen een website en een presentatie?

De essentie zit hem in de persoon die het gebruikt. Een website wordt bekeken door een gebruiker van het internet en een presentatie wordt gegeven door een presentator. Een website moet dus meer tekst bevatten zodat de lezer de informatie zelfstandig kan verwerken. We gebruiken vaak de term ‘self-explaining’. Er is dus veel tekst nodig die ervoor zorgt dat alles duidelijk is. Waarom mag je dit niet gebruiken om te presenteren? Het is bewezen dat iemand die een presentatie bijwoont niet kan lezen, luisteren en kijken op hetzelfde moment. Enkel twee van de drie activiteiten kunnen tegelijk plaatsvinden. Het is aangeraden om tekst om te vormen tot bullet points omdat kernwoorden gezien worden als visuele elementen en niet als tekstuele informatie.

Een presentatie daarentegen ondersteunt het verhaal van de presentator en dient vooral visueel te zijn. In één oogopslag moet duidelijk zijn wat er op je slide staat zodat je meteen weer zelf de volle aandacht van je publiek hebt.

Onze interactieve presentatie worden vaak vergeleken met websites. Wat een website en onze interactieve salespresentatie wel gemeenschappelijk hebben is dat ze heel gebruiksvriendelijk zijn door het intuïtieve design.

zelf zin gekregen in een interactieve presentatie?

Vraag vrijblijvend een demo aan!

contacteer ons