e-learning

E-learning is niet meer weg te denken uit het hedendaagse bedrijfslandschap. Het kan je helpen bij het opstarten van nieuwe werknemers, handleidingen worden heel tastbaar gemaakt en ook de jaarlijkse verplichte bijscholingen worden kinderspel. Online cursussen zorgen voor een grote flexibiliteit, zijn kostenbesparend en hebben meer kans op succes in vergelijking met de gekende opleidingen in boekvorm of persoon. Schakel over op e-learning en train je medewerkers op een speelse, aantrekkelijke manier. Xiwa ontwikkelt e-learning en online cursussen met perfect meetbare resultaten. En dit binnen jouw vooropgestelde budget.

Man aan laptop werkt e-learning module uit.

de kracht van PowerPoint.

Inderdaad, ook voor het uitwerken van e-learning modules gebruiken wij PowerPoint als basis. Als experts kunnen we heel snel online cursussen opbouwen en nadien ook aanpassingen doorvoeren. De mogelijkheden zijn talloos, maar ook met een bescheiden budget kunnen we een fantastisch, correct werkend resultaat behalen.

Workshop, kick-off meeting met de klant.

goede voorbereiding.

De mogelijkheden zijn quasi oneindig maar een goede voorbereiding blijft uiterst belangrijk. Tijdens een intensieve kick-off met de klant, bespreken we het onderwerp, de doelgroep en de vorm van de e-learning module. Een quiz tussendoor om te checken of de deelnemer alles goed heeft begrepen, een enquĂȘte op het einde van de cursus, een voice-over die instructies geeft, of een opname van de instructeur die alles haarfijn uitlegt. Om maar een paar mogelijkheden op te lijsten die het geheel sterker kunnen maken.

Plan van aanpak bij het ontwikkelen van e-learning.

specifiek traject.

Als de scope van het project bepaald is, samen met de extra functionaliteiten, gieten we alles in een storyboard. Hierna volgt een draft design waarbij we de algemene opbouw en enkele slides reeds grafisch vormgeven. We houden uiteraard rekening met de huisstijlregels. Na goedkeuring werken we de volledige e-learning module uit en voegen we de extra functies toe waar nodig.

Jongen met vergrootglas en visuele focus

visuele focus.

Een online cursus of handleiding bevat uiteraard meer tekst dan bijvoorbeeld een eventpresentatie. Toch bouwen we de slides heel visueel op met behulp van videomateriaal, foto’s, illustraties en grafische elementen. Aan de hand van logische ingestelde kliks laten we de informatie geleidelijk aan verschijnen, zodat de deelnemer goed kan volgen en niet overstelpt wordt met tekst.

interesse in een online cursus of handleiding op maat?

Je wordt van je sokken geblazen tijdens een live demo.
Neem contact op voor een afspraak.

blaas mij omver