Windows of Mac?

windowsversusmac2
pc_windows_xiwa
mac

blogpost – 13/11/2018

Sedert het bestaan van PowerPoint versie 2016 zijn heel wat zaken die vroeger enkel konden op Windows eigenlijk opgelost. Zo kon je voorheen geen animatie paden maken op Mac maar wel afspelen. Ook animatie triggers én meerdere animaties op één object waren aan dezelfde beperkingen onderhevig.

Nu bijna alle functionaliteiten beschikbaar zijn op beide platformen situeert het grootste verschil zich op de interface.

Als je omschakelt van het ene op het andere platform dan zal je merken dat dit een hele aanpassing vergt om alles terug te vinden. Ook de vele shortcuts zijn vaak net dat ietsje anders. Kies dus bij voorkeur voor het gebruik van één platform om alles snel onder de knie te hebben.

Xiwa raadt Windows aan omdat nieuwe features hier altijd eerst worden aangeboden.

Vermeldenswaard is het gebruik van lettertypes. Er zijn namelijk speciale lettertypes voor Windows en voor Mac. Gebruik je diverse lettertypes voor Mac dan verschillen die met Windows. De lettertypes worden dan niet herkend op de Mac, waardoor het vervangen wordt door een ander lettertype.

Het lijstje van zogenaamd veilige fonts die op beide platformen goed werken is klein: Arial, Comic Sans, Courier, Impact, Lucida Console/Monaco, Palatino, Tahoma/Geneva, Times New Roman, Trebuchet, Verdana. Kies je één van deze lettertypes dan ziet je presentatie er altijd hetzelfde uit ongeacht op welk platform of computer je je PowerPoint afspeelt.

logo

follow us on social media

Twitter    Linkedin    Instagram    FaceBook

©2018    Cookies    Disclaimer    Sitemap