een beetje familiegeschiedenis

2018
12

Xiwa wordt geboren

De cirkel is rond.

Van specialist over generalist tot specialist. Er is een grote behoefte aan professionele presentaties. Daar wil Xiwa aan tegemoet komen. Een 4-koppig team aangevuld met freelancers begeleidt klanten over gans België in het boeiende proces van storytelling via inspirerende presentaties. Met veel goesting en werkkracht!

2016
gbl_xiwa

GBL neemt Apunta over

Het is tijd voor iets anders.

Peter Doise legt zich toe op de verzorgingssector en verlaat de communicatiebranche. GBL studio, sectorgenoot en goede buur uit Kortrijk-Heule, neemt het  team, de activiteiten, het klantenbestand en het bedrijfsgebouw over.  Ook daar is de 2de generatie al enige tijd uit de startblokken geschoten.

2003
apunta_bedrijfsgebouw_xiwa

Apunta

Al geruime tijd wordt een hybride aanpak voorgestaan om doeltreffende communicatie te ontwikkelen.

Zowel online als offline communicatie worden uitgewerkt omdat ze een versterkend effect genereren voor klanten en merken. Het team groeit tot 14 medewerkers. Apunta kan heel wat bekende bedrijven tot haar klantenbestand rekenen.

1993
graphicteamdoise_xiwa

Graphic Team Doise

De 2de generatie aan zet.

Lieven en  Peter Doise hebben het bedrijf vervoegd en breiden de dienstverlening uit tot volwaardig pre-press bureau. De 1ste rotatieve kleurscanners betekenen een nieuwe mijlpaal.  Daarnaast worden de eerste stappen gezet  in de richting van  reclame-activiteiten waarbij marketingstrategie en grafisch ontwerp speerpunten worden.

1976
typografie-doise_xiwa

Typografie Doise

Offsetdruk deed al enige tijd zijn intrede en Noël schakelt computergestuurde zetsystemen in.

Het vergt aanzienlijke investeringen. Hij is zijn tijd ver vooruit. Zo beschikt hij als eerste in Europa over een Scangraphic pre-press systeem die o.a. toelaat in zwart wit te scannen en tekst en beeld te integreren. DTP avant la lettre. Noël  behaalt verschillende onderscheidingen en awards.

1964
noel_doise_zw_xiwa

Loonzetterij Doise

Vader Noël Doise start een zelfstandige activiteit in Kortrijk als letterzetter met  baanbrekende Linotype loodzetmachines.

Voorbij is de tijd van het handzetten. Het bedrijf richt zich op drukkerijen, ontwerpers en uitgeverijen. Noël timmert aan de weg en neemt zijn eerste medewerkers in dienst om te voldoen aan de stijgende vraag.

follow us on social media

Facebook   Instagram      Linkedin      Twitter

©2018    Cookies    Disclaimer    Sitemap